Rețeta săptămânii!

Written by on aprilie 6, 2021

În această ediție, Radio Da îți aduce o rețetă delicioasă de acasă! Ușor de preparat chiar in bucătăria ta: supă cremă de spanac!

Ingrediente supă:

  • 500 de grame de spanac proaspăt sau 200 de grame de spanac congelat
  • 300 de grame de cartofi, făinoși, cântăriți după ce au fost curățați de coajă, tăiați cuburi
  • 1 l. de supă de pui
  • 1 lingură de ulei
  • 20 de grame de unt
  • 2 căței mari de usturoi
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 150 de grame de smântână lichidă pentru gătit
  • sare, piper, nucșoară rasă

Preparare:

Se pune pe foc o oală cu 4-5 litri de apă. Separat, pregătim un castron mare, cu apă foarte rece, preferabil cu cuburi de gheață. Spanacul spălat în 3 ape reci, curățat și zvântat, se pune la fiert în apa clocotită, sărată. Nu are nevoie decât de maximum 1 minut, chiar mai puțin, doar cât să își piardă volumul. Se scoate spanacul cu o spumieră și se trece în vasul cu apă foarte rece.

După ce se răcește bine, spanacul se scurge, se zvântă pe șervete de hârtie absorbantă și se folosește la prepararea acestei rețete de supă cremă de spanac sau pentru orice altă rețetă. Într-o cratiță se incinge uleiul, se adaugă untul și imediat ce s-a topit, ceapa tocată și usturoiul zdrobit.

Se adaugă de la început 1 praf de sare și se călesc pe foc mediu până ce ceapa se înmoaie. Se adaugă cartofii curățați și tăiați cuburi și se călesc, amestecând continuu, 2-3 minute. Se stinge totul cu supă de pui, totuși aceasta se poate înlocui cu apă, dar preparatul final va fi mai puțin consistent și gustos. 

Când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă spanacul foarte bine scurs și zvântat și se mai fierbe totul 4-5 minute. În final, verificăm cartofii, care trebuie să fie foarte fragezi, fiind cei care vor da textura de cremoasă din supa cremă de spanac.

Se dă supa la blender, se adaugă ³⁄4 din smântână și se potrivește gustul cu sare, piper și 1 vârf de cuțit de nucșoară rasă. Restul de smântână se păstrează pentru servire, va arăta frumos deasupra de supa cremă de spanac porționată în boluri.

 

Poftă bună!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist