Deschiderea oficială a Galeriei Colecțiilor Etnografice – Brebu

Written by on iulie 3, 2023

Un eveniment așa cum ar trebui să se regăsească în cât mai multe părți ale României a avut loc, pe 1 iulie 2023, nu foarte departe de București.
La acest eveniment au participat invitați de seamă, atât oficialități din România și Republica Moldova cât și reprezentanți de seamă de pe meleaguri prahovene.

Într-un loc mângâiat de soare și încărcat de istorie, viața la țară este o binecuvântare cu atât mai mult cu cât este păstorită de un conducător de excepție, primarul Dr. Ing. Adrian Gheorghe Ungureanu care, susținut de o echipă de oameni sufletiști, atașați de comunitate, a transformat în ultimii ani comuna Brebu într-o oază de lumină de standarde europene, făcând să prospere deopotrivă funcționalitatea și esteticul acesteia.

Sărbătoarea Sânzienelor din anul 2023, în care cămașa tradițională este celebrată ca simbol național, încununează o nouă inițiativă culturală a edilului comunei Brebu și anume aceea de a transforma spațiul alăturat Bibliotecii Comunale în Galeria Colecțiilor Etnografice – Brebu, care prezintă o expoziție permanentă de costume și obiecte tradiționale din comuna Brebu și expoziții temporare de artă etno-contemporană ale diferiților artiști români sau internaționali. Custodele și curatoarea galeriei este cercetătoarea în studiul imaginii costumului tradițional românesc, Iraida Florea.

Galeria Colecțiilor Etnografice – Brebu își va deschide porțile la 1 iulie, marcată de un eveniment cultural de excepție care se va desfășura pe parcursul după amiezii, celebrând totodată vernisarea expoziției temporare de artă fotografică și costum tradițional, IMAGOCOSTUM – HYPERBOREAN FOKLORE.

Spectacolul artistic etno-contemporan susținut de artiști locali împreună cu artiști români de renume va răsuna în sala Centrului Cultural Brebu și se va încheia cu un moment inedit în amfiteatrul de pe malul Lacului Brebu, între vegetația luxuriantă și excelent cosmetizată din Parcul Primăriei.

Reprezentanți media: RTVD.RO, ibooksquare.ro și GREEN MEDIA ART.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist