DIASPORA ÎN DIRECT

Scheduled on

Cu Dan Boanță

Tagged as:


Am ales sa vorbim deschis in aceasta emisiune despre diaspora românească...cea hulita, învinuita și disprețuita. Sa vorbim despre România, acest tărâm în care nu poți trăi, dar... depărtarea si dorul de el, te ucide uneori.
La "Diaspora in Direct" vreau si trebuie să vă vorbim despre oamenii manati din spate de sărăcie, de copiii lor îmbrăcați în zdrențe, de lipsurile sau bolile părinților.
Vreau sa vorbim despre mamele care și-au lăsat copiii și sufletul acasă, să slugărească bătrânii sau copiii altora, uneori, doar pentru o farfurie de macaroane cu sos de roșii pe zi și câteva sute de euro la sfarsit de luna.
Vreau sa vorbim despre oamenii temerari care au ales prin plecarea lor să nu ajungă la vârsta de 30 de ani blazați, cu berea-n mână, la televizor și cu doi-trei copii acasa cărora știu sigur că nu au ce să le ofere în afară de...poate strictul necesar, în România.
Vreau sa vorbim aici la Radio Da, despre cei care s-au săturat să trăiască într-o țară mistuită de plaga corupției și nu văd nicio scăpare rămânând în ea.
Despre cei care visează și speră că viața înseamnă mult mai mult decât a plăti taxe ce se duc în buzunarele hoților sau a-și duce zilele de la o leafă la alta.
Sunt Dan Boantță și vă aștept în fiecare zi, de luni până joi, aici la Diaspora în Direct!

Read more

Podcast of previous episodes


Current track

Title

Artist