STELIANA SIMA

STELIANA SIMA January 25, 2021

Vocea de acasă este interpreta de folclor, originară din Cilieni, județul Olt, Steliana Sima, ce a dedicat muzicii tradiționale românesti 33 ani și a lansat 8 discuri.
În cariera sa de cântăreață, a fost inspirata de mari nume sonore ale folclorului românesc:Maria Lătărețu, Maria Ciobanu,Filoftea Lăcătușu, Maria Cornescu și Irina Loghin, colege de scenă și de ansamblu.
Realizatoarea emisiunilor folclorice la Radio Difuziunea Romana, Eugenia Florea, este cea care a îndrumat-o să-și aleagă numele de scenă, Steliana Sima, in urma participării la concursul Floarea din Gradină
Drumul său a fost pavat cu numeroase minuni,întâlniri de marcă ce aveau să-i schimbe viața.Una dintre acestea este întâlnirea cu Maria Ciobanu din 1987.

“Ansamblul Ciocârlia a fost pentru mine o familie, o adevărată școală, o adevărată fabrică de valori. Dacă iei un diamant dintr-o mlaștină,îl vezi că strălucește, el are nevoie să-l șlefuiești. M-au primit Maria Ciobanu, Maria Butaciu, Mioara Velicu, Benone Sinulescu, Ion Simion Pop,Maria Păunescu. Am un respect pentru românii mei, pentru frații noștri de peste hotare. Cât de puternic să fii, să muncești pe pământ străin și la străini,să stai departe de mama și tata, să stai departe de soț, soție sau de copii. Cântecul “Firai tu străinătate” i-a fost dedicat surorii mele, stabilită cu soțul ei în Brasilia. Tot ce am simțit am așezat în cântec.”

 
[There are no radio stations in the database]