SHAUN WILLIAMS

SHAUN WILLIAMS December 4, 2020

Shaun cântă la țambal și acordeon de 15 ani, are un doctorat în muzică lăutarească și manele în România
Numit Jea Americanu, americanul pasionat de muzică lăutarească are 39 ani, este etnograf, muzician, regizor de filme documentare, și doctorand în Etnomuzicologie la Universitatea din Indiana (SUA). Între 2008 și 2012, a fost voluntar al Corpului Păcii American în regiunea Transcarpatia (Ucraina), unde a lucrat îndeaproape cu organizații centrate pe drepturile rromilor.
Lucrarea lui de doctorat se concentrează pe tematici precum cosmopolitism muzical și rolul culturii în mișcarea rromilor în România.

Din 2017 este activ și ca muzicant în mai multe proiecte: Corina Sîrghi și Taraful Jean Americanu (din 2017) – un proiect explorând bogăția muzicii lăutărești; Elvis Rromano and his Rock N’ Rrom Band (din 2018) – rockabilly rromani din Maramureș; Volekh Quartet (din 2019) – un cvartet explorând muzică evreiască veche din România.

⦁ Corina Sîrghi, alături de taraful tradițional – în totalitate acustic – condus de acordeonistul Shaun Williams (aka Jean Americanu) feat. Marian Mirea (vioară), Marian Șerban (țambal) și Cristian Mirea (contrabas) prezintă atmosfera seducătoare a saloanelor din Bucureștiul anilor ’30 și efervescența petrecerilor de “bloc-mahala” din anii ’90 printr-o suită de romanțe pasionale, tangouri senzuale, dansuri lăutărești și clasicele manele. Taraful Jean Americanu vă invită la o muzică răscolitoare pentru inimi plăpânde, dar și la o muzică mai antrenantă pentru inimi petrecărețe.
Current track

Title

Artist