Sergiu Neguț

Sergiu Cone April 30, 2021

In aceasta emisiune, discutam cu Sergiu Negut, cofondator FintechOS, despre cum se finanteaza o companie din domeniul tehnologiei. Cand este momentul sa te finantezi, cu ce suma si, mai ales de la cine si in ce conditii?

FintechOS, companie ce ofera solutii de transformare digitala in domeniul financiar-bancar, a anuntat in 20 aprilie 2021 obtinerea unei noi runde de finantari de 60 mil. USD. In emisiune aflati detaliile despre etapele in dezvoltarea companiei care, desi s-a infiintat in 2017, este astazi evaluata la peste 200 mil. USD.

In prima parte a emisiunii, a fost analizata performanta companiei UiPath, fondata si condusa de romanul Daniel Dines, care pe 21 aprilie 2021 s-a listat la Bursa de Valori din New York. Dupa primele patru sedinte de tranzactionare, UiPath a depasit deja o capitalizare de piata de peste 40 mld. USD! Ce importanta are acest eveniment de business pentru Romania? Aflati urmarind emisiunea.

In a doua parte am discutat despre cum se pregateste fiecare runda de finantare. Pentru o crestere accelerata, rundele de finantare trebuie sa fie la un an si jumatate, maxim doi. Dar cat de mult te “diluezi”/vinzi din actiuni, cum se aloca resursele astfel obtinute, in vederea indeplinirii obiectivelor, si ce pretentii au fondurile de investitii?

In final am discutat despre planurile de viitor ale FintechOS, care nu este exclus sa devina urmatorul unicorn romanesc pana in 2025.

De asemenea, Sergiu Negut a facut cateva recomandari pentru antreprenorii care isi lanseaza o afacere in domeniul tehnologiei. Directorul financiar si de operatiuni al FintechOS, el insusi un investitor in startup-uri de tehnologie, a raspuns la urmatoarele intrebari: Cu ce sa inceapa mai intai un antreprenor aflat la inceput de drum si ce trebuie sa aiba in vedere? Ce este cu adevarat critic si ce trebuie evitat?
Auditie placuta!

NOCASH

cu Sergiu Cone

More info
[There are no radio stations in the database]