PAUL SURUGIU FUEGO

PAUL SURUGIU FUEGO December 3, 2020

Vocea de acasă este inzestrată nu doar cu har ci și cu virtuți morale, creștine, patriotice… vocea de azi este simbolul româniei și al basarabiei, unul dintre cei mai iubiți și apreciați soliști ai țării noastre, fiind și „ARTIST AL POPORULUI” Republicii Moldova, cea mai înaltă distincție în statul basarabean, având două turnee naționale anuale, 5 discuri de aur și două de platină.

Fuego s-a lansat în urmă cu 27 de ani, în anul 1993, la Festivalul de la Mamaia. De atunci și până în prezent a lansat 32 de albume de studio, a înregistrat peste 600 de cântece, care i-au adus cinci discuri de aur și două de platină. A absolvit Facultatea de Teatru, de 13 ani face de două ori pe an turnee naționale, colindând toată România, jucând permanent sold-out. ⦁ Este unul dintre cei mai populari artiști ai țării , pentru că face românii să se simta români. A interpretat, pe parcursul carierei sale, mai multe genuri muzicale, trecând de la pop rock-ul de la începuturi la genul latino dance, continuând cu tradiționalele colinde, cu muzica ușoară, etno și muzica populară, împreună cu doamna muzicii populare românești, Irina Loghin.

Fuego: “România are nevoie de iubire, de frumos și de artă înaltă pentru a străluci mai departe. Poate că nu de cuvinte are nevoie, ci de fapte, de o mai puternică și profundă conștientizare a celor care sunt parte din ea și care, împreună, au puterea de a schimba ceva.”

 
Current track

Title

Artist