Ionuț Contraș

Ionuț Contraș December 7, 2020

“Mă mândresc că sunt din Zalău, iubesc locurile natale…. nu mi-am schimbat niciodată buletinul. Mașina mea are numere de Sălaj, buletinul și adresa sunt în Zalău, chiar dacă am stat în Germania, în Spania sau în București”
Ionuț Contraș este managerul trupei Bosquito din 2010 dupa o colaborare ca solist si manager al trupei Transylvanya Phoenix,timp de 15 ani
Bosquito este o formație românească de muzică, fondată in 14 februarie 2000, de Radu Almășan din Brasov. Trupa abordează un fusion de rock latin cu o gamă largă de influențe care variază de la muzică țigănească, balcanică, până la elemente simfonice și de rock alternativ.
Formația a lansat 6 albume de studio: Bosquito (2000), Sar scântei (2001), Cocktail Molotov (2003), Fărâme din soare (2004), Babylon (2014) și Sus (2019)
Piesele lor Doua maini, Hopa Hopa, Pepita, Tigano le-au adus recunoasterea publicului si le-au generat numeroase concerte live.
pe 19 octombrie 2019 au lansat primul album cu sound electric din cariera lor. “Sus” include 13 piese noi ș l-au lansat la Arenele Romane.
Cântecele beneficiază atât de aportul unor colaboratori tradiționali ai grupului: Mariano Castro (pian, keyboards, aranjamente orchestrale), cvartetul Passione (transformat în cvintet pentru sesiunile de studio), Eduard George Nicolae (keys), Harvis Cuni Padron (trompetă), cât și de acela al unor colaboratori noi: Antonio Paizon (trombon), Marian Alexandru și Meltiade Mihalache (vioară), Cezar Căzănoi (flaut) și grupul vocal „Acapella”.
Discul este masterizat de Stephen Marcussen la Marcussen Mastering în Los Angeles, CA.
În luna octombrie 2019, au lansat in exclusivitate pe YouTube, lyric videos pentru două cântece noi: „Bine” și „Eroul”.[27][25]

In primăvara lui 2020 a avut loc Turneul de Primăvară „Sus” ce a inclus 30 de date de concert în România și Canada.

 
Current track

Title

Artist