Dirtyshirt

Dirtyshirt January 29, 2021

Vă invit la o seară de Maramu, o seară în care să vă aducem în case, muzic românească tradițională de la Maramureș într-un stil de rock.
Singura formație românească participantă la Wacken Open Air 2019 unde a adunat un public de peste 8000 de oameni este trupa rock Dirtyshirt
Înființată în 1995 de 4 muzicieni din orășelul Seini (Maramureș) cunoscută datorită mix-ului de stilul modern de rock / metal cu influențe tradiționale din Europa de Est, dar și world music, funk, electro pe o bază Metal-Industrial-Hardcore se adaugă elemente preluate din Folclorul românesc, Funk, Electro, Progressive, Muzică clasică…De asemenea versurile formației sunt in diverse limbi: engleză, română, franceză, sârbă și maghiară.
Formația continuă cu o activitate scenică intensă, având concerte în România, Ungaria, Franța și Belgia. Dirty Shirt participă la turnee naționale alături de formații importante din străinatate: Tripod (Franța), Babylon Pression (Franța), Zeroscape (Canada), Superbutt (Ungaria). De asemenea, grupul participă la mai multe festivaluri majore din România (Maximum Rock, Samfest, Rock la Mureș, Top T, East West Fest) împărțind scena cu trupe ca Overkill, U.D.O., Crematory, Lake of Tears, Moonspell, Ektomorf, Lofofora, Watcha, Eths, Black Bomb A…

În 2020, au aniversat 25 de ani de activitate în cadrul unui concert la Arenele Romane
DIRTY SHIRT a lansat, în data de 8 martie 2019, noul material discografin intitulat „Letchology”.
Lansat prin Rock Attack Records / Cargo Records (world wide) și Apathia Records / Season of Mist (Franta) noul produs include 9 piese, produse de către Mihai Tivadar (leaderul formației) și mixate / masterizate de către Charles “Kallaghan” Massabo(Kallaghan Records din Los Angeles, USA).

„Letchology” este al 7-lea material discografic și a fost lansat după ce în 2017 formația a oferit fanilor un DVD live intitulat „FolkCore DeTour”, iar în 2015 a lansat albumul de studio intitulat „Dirtylicious”.

 
[There are no radio stations in the database]