Alexandra Crăescu

Alexandra Crăescu January 6, 2021

Alexandra Crăescu este o artistă care s-a făcut remarcată în anul 2008 la concursul televizat Megastar.
De atunci, Alexandra Crăescu a avut colaborări muzicale cu marea majoritate a artiștilor consacrați din România cum ar fi: Ștefan Bănică, Direcția 5, Proconsul, Paula Seling, Mihai Mărgineanu, Marius Nedelcu (Akcent) Vama, etc.
Alexandra Crăescu este absolventă a Liceului de Artă „George Apostu” din Bacău și a Facultății „Spiru Haret”, secția Pedagogie Muzicală. S-a făcut remarcată pentru talentul său muzical încă din copilărie și a urcat pe scenă pentru prima dată la vârsta de 10 ani, la Zilele Orașului Moinești, ca reprezentantă a Clubului Elevilor.
În 2012, Alexandra Crăescu a participat la Vocea României, urmând și X Factor. A avut colaborări cu Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” în spectacolele „Rebecca” și „Romeo și Julieta”, în ambele având rol principal. În 2019 a lansat piesa „Luna” sub labelul Voices Media. A dublat vocea lui Jasmine din filmul muzical „Aladdin”, regizat de Guy Ritchie.
Alexandra Crăescu s-a calificat în semifinala Eurovision România 2017 cu piesa „Hope”.
Semifinala Compozitor şi textier: Carlos Manuel De Abreu Fernandes.
În decembrie 2020 a lansat Piesa „Lumină de stea”, compusă de Cristian Gheorghe, iar versurile sunt scrise de Mihaela Stanciu. Mix și master sunt semnate de Andrei Kerestely.
În prezent, are propria trupa de cover trupa Americas și pregătește propriile compoziții.

 
[There are no radio stations in the database]