AG Weinberger

AG Weinberger January 28, 2021

Considerat de către legendarul B.B. King „un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”, AG Weinberger este singurul artist de blues şi jazz din România selectat pentru nominalizare la 7 categorii la Premiile Grammy pentru albumul „Nashville Calling”, primul album de blues al unui artist român înregistrat și produs în totalitate în S.U.A.

Orădeanul nostru cântă pe scenele internaționale din America, Elveția, Israel, Ungaria, Germania, de 35 de ani, a lansat 11 albume discografice și a scris muzica pentru 18 spectacole de teatru.
Chitarist, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi producător de albume, AG Weinberger se consideră „evreu ungur și român”. “Rădăcina este punctul comun al celor două genuri muzicale, blues și jazz.” Mă consider o fuziune. “Pot să mă consideri un orădean euxin” “Am 3 cetățenii și cânt in 3 limbi străine,română, engleză, maghiară. “Nu comunic nimănui limbaj de lemn. Sunt compozitor când scriu poeme simfonice și balet și muzică de teatru, când scriu pentru discul meu înseamnă că sunt songwriter, pentru că în 3-4 minute nu poți explica Universul. Dacă primele patru etaje din piramida lui Maslow se zgâlțâie, nimeni nu mai are nevoie de noi, noi suntem valoarea adăugată la existență , indiferent ca suntem din teatru, din muzică, arte plastice, din literatură. Lumea își găsește catharsisul în telefonul mobil. Meseria noastră o să dispară.

 

 
[There are no radio stations in the database]