Lansare film documentar – Romanian Chamber Orchestra

Event info
Date: ianuarie 15, 2021
Time: 19:30
Event: https://www.facebook.com/events/460021262051195/
Details

Lansare film documentar
Romanian Chamber Orchestra – Împreună pentru muzi

Romanian Chamber Orchestra – un ansamblu unic ce reunește 21 de muzicieni români care fac performanță atât în unele dintre cele mai importante orchestre din Europa, cât și în țară – serbează Ziua Culturii Naționale (15 ianuarie) prin lansarea filmului documentar „Romanian Chamber Orchestra – Împreună pentru muzică”, o producție ce prezintă cel de-al doilea proiect al ansamblului, care a avut loc în luna august a anului 2020.
Program:
15 ianuarie 2021, ora 19:30 – Lansare film documentar „Romanian Chamber Orchestra – Împreună pentru muzică”

Lansare film documentar – 15 ianuarie, ora 19:30
„Muzica a fost și va rămâne modul cel mai direct prin care noi comunicăm esența sentimentelor noastre.” Cristian Măcelaru, dirijorul Romanian Chamber Orchestra
Filmul documentar „Romanian Chamber Orchestra – Împreună pentru muzică” este o producție susținută de Asociația Tribul Artistic din Timișoara care încearcă să surprindă starea de spirit a muzicienilor din Romanian Chamber Orchestra și a dirijorului Cristian Măcelaru în perioada pandemiei, sentimentele care i-au încercat și experiențele avute în noul context global.
De asemenea sunt prezentate fragmente din cele două componente educaționale ale proiectului, masterclass-ul de dirijat susținut de Maestrul Cristian Măcelaru și cursurile de măiestrie interpretativă dedicate tinerilor violoniști, violiști și violonceliști români, susținute de: Alexandru Tomescu, Irina Simon-Renes, Alina Lepper, Alexandru-Mihai Bota, Ladislau Cristian Andriș, Olga Mănescu și Octavian Lup.

Pandemia a afectat și afectează în continuare puternic atât cultura, cât și numeroase alte bresle din societate. Poveștile pe care le puteți urmări pe parcursul filmului sunt despre viața multora dintre noi și experiențele trăite în ultimele luni. Realizat pe parcursul celui de-al doilea proiect al ansamblului Romanian Chamber Orchestra de producătoarea de filme Diana Iabrașu, documentarul vine să întărească viziunea dirijorului Cristian Măcelaru că „muzica nu este doar un moft, ci este vitală pentru societate”.

Documentarul va fi lansat în mediu online, pe pagina de Facebook a orchestrei, în data de 15 ianuarie, începând cu ora 19:30. Durata filmului documentar este de 60 de minute, beneficiind de subtitrare în limba engleză.
Acest opus 2 vine ca o continuare firească a primului film documentar „Romanian Chamber Orchestra – Muzica mai aproape de tine”, care s-a bucurat de un real succes și care poate fi accesat în continuare pe pagina de Facebook a orchestrei.

Despre Romanian Chamber Orchestra
Romanian Chamber Orchestra este, prin valoarea componenților săi și contribuția adusă patrimoniului național, un punct de reper pentru cultura românească. Orchestra a fost creată la inițiativa violonistuluiAlexandru Tomescu și a violistului Ladislau Cristian Andriș, directorii artistici ai acestui ansamblu. Romanian Chamber Orchestra este dirijată de maestrul Cristian Măcelaru, câștigător în 2020 al Premiului Grammy pentru „Cel mai bun album instrumental solo”, unul dintre cei mai importanți dirijori români recunoscuți pe plan mondial, dirijorul principal al Orchestrei Radio din Köln și, începând toamna anului 2020, directorul muzical al Orchestrei Naționale a Franței..11.2019

Romanian Chamber Orchestra este un proiect organizat de Asociația Tribul Artistic din Timișoara, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara prin Casa de Cultură Timișoara, Primăriei București prin Centrul de Tineret al Municipiului București, Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca.
Parteneri principali: Radio Romania Muzical, Fundația Alber, Filarmonica „Banatul” Timișoara, Lanto Communication.
Parteneri educaționali: Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Muzică și Teatru – UVT, Rotary Opera Timișoara.
Parteneri: Festivalul „Vara Magică”, Rotary Club Pipera, Consulatul Onorific al Republicii Kazahstan Cluj-Napoca, Centrul de Cultură Urbană Cluj-Napoca, Fundația „Remember Enescu”,Cărturești, Liceul de Muzică „Ion Vidu”, Vivalia.
Sponsori: SoundStil, Bioclinica, Cupio, istyle.ro, Restaurant Casa del Sole, Synlab România.
Partener de mobilitate: Auto Schunn.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio Timișoara, TVR Timișoara, Best of Timișoara, Știri de Timișoara, Ghidul Banatului.

Add to Google Calendar

Add Now
Current track

Title

Artist