Temperaturile ridicate afectează mare parte din Europa

Written by on iulie 15, 2022

Localnicii și turiștii din mai multe orașe și sate din Franța, Spania și Grecia au fugit din calea incendiilor provocate de temperaturile foarte ridicate cu care Europa se confruntă în această perioadă și de vântul care a bătut cu putere și a împrăștiat flăcările cu repeziciune, scrie BBC.

Peste 10.000 de persoane au fost nevoite să părăsească regiunea Gironde din sud-vestul Franței în ultimele zile, în timp ce zeci de alte incendii continuă să devasteze locuri din Portugalia și Spania, acolo unde temperaturile au depășit pragul de 40 de grade Celsius.

Cel puțin 281 de persoane și-au pierdut viața în cele două țări iberice din cauza caniculei. Mai multe localități din vestul Spaniei au fost evacuate.

Temperaturile vor continua și vineri să depășească 40 de grade Celsius în porțiuni mari din vestul Spaniei. La Pinhão, în nordul Portugaliei, s-au înregistrat joi 47 de grade Celsius, un record pentru luna iulie.

Meteorologii spanioli au spus că temperaturile vor scădea ușor începând cu ziua de vineri.

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/mii-de-oameni-au-fost-evacuati-din-calea-incendiilor-de-vegetatie-in-franta-spania-si-grecia-temperaturi-de-47-c-in-portugalia-2013989


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *[There are no radio stations in the database]