Expoziție de obiecte de port și covoare ”Moștenire prin formă și culoare”

Written by on iulie 5, 2022

În perioada 6-14 iulie 2022, la Sozopool, Ambasada Romaniei la Sofia, cu sprijinul Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” organizează o expoziție de obiecte de port și covoare numită ”Moștenire prin formă și culoare”.

Deschiderea oficială a expoziției va avea loc sub auspiciile vicepreședintelui Republicii Bulgaria, doamna Iliana Yotova,cu participarea E.S. dna Brândușa Predescu, ambasadorul României la Sofia și a dlui. Tikhomir Yanakiev, primarul orașului Sozopol, în data de 06.07.2022, de la ora 10.00,
la Centrul European pentru Arte, Meșteșuguri și Tradiții Locale din Sozopol, piața Han Kum nr. 3
Acolo se vor regăsi  covoare, broderii, țesături pline de simboluri și culori realizate, dar și e peste 100 de piese de port, și podoabe executate manual de femei românce.
Vor fi etalate, pentru ilustrarea diversității portului popular, un număr de 12 costume femeiești din mai multe zone etnografice ale țării. Alături de acestea, publicul vizitator va avea ocazia să regăsească și o selecție de ii din principalele regiuni etnografice precum și marame, alături de o serie imagini de arhivă.

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *[There are no radio stations in the database]