Romanian Weekend at The Wharf

Written by on iulie 4, 2022

Ambasada României din Statele Unite împreună cu Institutul Român Cultural,din New York și Consiliul din Maramureș au pregătit un eveniment dedicat româniilor, din America, pentru a aniversa  25 de ani de la Parteneriatul Strategic România-Statele Unite.

Pe parcurusul a doua zile, 9- 10 iulie, oamenii se pot bucura de muzică live, mâncare tradițonală, expoziții și workshopuri de dans.

Ansamblul Folcloric Naţional „Transilvania”, alături de muzică și dansuri tradiționale, va aduce pe scenă şi un adevărat spectacol de costume din judeţul Maramureş şi bijuterii produse manual.
Ansamblul reprezintă cu mândrie România la târgurile şi expoziţiile internaţionale aducând cu ele oriunde merg universul fascinant al satului românesc şi multiplele sale expresii artistice.

Aceștia reușesc cu desăvârșire să valorifice bogatele tradiţii populare ale poporului român și să le păstrate din generaţie în generaţie într-o formă unică.

Ana Everling, o cântăreață din Moldova care trăiește în Chicago, va prezenta o selecție de muzică predominant din Basarabia, Republica Moldova precum Doina, dar și muzică de petrecere. Anei i se vor alătura maestrul brazilian Edinho Gerber la chitară și Luiz Everling la percuție, care aduc noutate și strălucirea lor unică stilurilor de muzică est-europene, amestecând-o cu propriile groove, autentice braziliene, influențate de Africa.

Mulți alți artiști vor fi prezenți la festivalul, care se va ține la „The Wharf”, Washington DC.
Intrarea este liberă, iar pentru mai multe detalii vă invităm pe siteul evenimentului: https://www.rciusa.info/post/romanian-weekend-at-the-wharf-in-washington-d-c?fbclid=IwAR1YZFhgRXiH0Fb7y_EAAtf5Zsy67wOVr-io42UUg52YSt-FFrexmN63eUM

 

Sursă photo: https://www.facebook.com/romanian.embassy.us/photos/gm

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *[There are no radio stations in the database]