Germania angajează lucrători străini pentru a face față deficitului de personal din aeroporturi

Written by on iunie 30, 2022

Companiile europene din intreaga Europa se confruntă cu o lipsă de personal, în urma ridicării restricțiolor din pandemie. Gestionarea fluxului de pasageri și sprijinirea companiilor aeriene devine deosebit de dificilă mai ales în perioada verii când cererea este mai mare. În plus, personalul deja existent amenință cu mișcări de protest.

În timpul pandemiei, când o mare parte din zboruri au fost anulate și activitatea companiilor a fost suspendată, aceștia au fost nevoiți să reducă din costuri și personal. Însă de când cererea a revenit, majoritatea companiilor se confruntă cu lipsa de personal.

Statul va urgenta acordarea permiselor de intrare temporară, a celor rezidenţiale şi de muncă, a adăugat oficialul.

Luni, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a anunţat că Germania vrea să aducă cât mai curând posibil lucrători străini, pentru a ajuta operatorii de aeroporturi confruntaţi cu un deficit masiv de angajaţi, în timpul sezonului de vară aglomerat, mai scriu sursele citate.

Angajaţii temporari, care vor beneficia de cazare şi salariu standard, vor trebui să îndeplinească aceleaşi verificări de securitate şi fiabilitate ca restul angajaţilor, de exemplu cei care sunt responsabili de bagaje, pregătirea putând dura două săptămâni, a informat oficialul.

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/germania-relaxeaza-reglementarile-legate-de-angajarea-lucratorilor-straini-pentru-a-face-fata-deficitului-de-personal-din-aeroporturi-1993923


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist