Franța le cere cetățenilor să poarte iar masca sanitară în locurile publice

Written by on iunie 28, 2022

Conform ministrului Sănătăţii din Franța, cetățenii sunt încurajați să poarte masca sanitară din cauza noului val de infectări a virusului SARS-CoV-2 și noile sale variații.

Momentan această măsură nu este obligatorie, însă, în contextual epidemiologic, autoritățiile recomandă distanțarea și utilizarea măștii de prodecție în locurile publice precum transportul public sau locul de muncă.

Precum alte țări europene, Franța se confruntă cu un nou val COVID-19. Numărul noilor infectări a crescut constant de la sfârşitul lunii mai în Franţa, iar incidenţa medie a cazurilor zilnice noi, calculată la şapte zile, a înregistrat o creştere de peste patru ori în raport cu media de 17.705 de cazuri din 27 mai pentru a ajunge luni, 27 iunie, la 71.018 de cazuri.

Numărul persoanelor spitalizate cu COVID-19 în Franţa a scăzut la cel mai mic nivel al său din ultimele şase luni pe 18 iunie – 13.876 -, însă a reînceput să crească de atunci şi a ajuns luni la cel mai înalt nivel al său din ultimele patru săptămâni – 15.099.

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/franta-le-cere-cetatenilor-sa-poarte-din-nou-masti-in-unele-spatii-publice-1991639


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist