Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a fost primit la Casa Albă de preşedintele american Joe Biden.

Written by on iunie 28, 2022

“Am fost deosebit de onorat să fiu primit de către Preşedinte Joe Biden la Casa Albă. I-am transmis Preşedintelui Statelor Unite mesajul Preşedintelui Klaus Iohannis, precum şi dorinţa noastră de a întări parteneriatul trainic dintre România şi SUA”, a scris Andrei Muraru pe pagina sa de Facebook, însoţindu-şi postarea cu două fotografii în care apare alături de liderul de la Casa Albă.

“Preşedintele Biden a mulţumit României pentru ajutorul nepreţuit pe care l-a oferit şi continuă să îl ofere Ucrainei de la începutul invaziei ruseşti”, a adăugat el.

“România este cel mai puternic aliat al SUA în regiune, dar zona Mării Negre este în acest moment cel mai vulnerabil loc din tot spaţiul NATO. Iar dacă Rusia este principala ameninţare iminentă şi directă la adresa noastră şi a vecinilor noştri, răspunsul nu poate fi decât o prezenţă militară americană şi mai robustă în regiune şi, în mod special, în România”, a subliniat Andrei Muraru în postarea sa.

“Alianţele puternice şi oamenii înzestraţi cu speranţă au schimbat şi vor continua să schimbe lumea. Mai mult ca oricând, vremurile pe care le trăim reclamă o voce clară şi fermă. Fără curajul şi determinarea Preşedintelui Biden, poate că NATO nu ar fi fost atât de întărită şi de unită cum este astăzi”, a adăugat ambasadorul român.

El a mai spus că relaţia preşedintelui Joe Biden cu România ar putea fi numită “o istorie personală foarte convingătoare”.

“Ca senator, a rememorat şeful guvernului federal american, a militat pentru integrarea României în NATO, experienţă care l-a încurajat să creadă în destinul României. Am evocat totodată împreună vizitele pe care le-a întreprins la Bucureşti ca vicepreşedinte, precum şi recentă călătorie a Primei Doamne a SUA (Jill Biden – n.r.) în România, care a ascultat istoriile zguduitoare ale unora dintre cei peste 1,3 milioane de ucraineni fugiţi din calea războiului barbar şi ajunşi la noi în ţară”, şi-a încheiat Andrei Muraru mesajul

Sursa: https://www.agerpres.ro/romania-in-lume/2022/06/27/ambasadorul-romaniei-in-sua-andrei-muraru-primit-la-casa-alba-de-presedintele-american-joe-biden–940776

Sursa foto:  Andrei Muraru / Facebook


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist