Ziua internațională a iei

Written by on iunie 24, 2022

Astăzi, 24 iunie, românii din întreaga lume sărbătoresc Ziua internațională a iei. Ia românescă reprezintă un simbol cultural pentru întregul popor, fiind un articol vestimentar ce ne trimite în istorie și evocă sentimente de mândrie.

Cusăturile fine de pe ie și metoda meticuloasă de lucru reprezentă trăsături principale din componența costumului tradiţional românesc. Cromatica broderiei și croiala în formă de cruce dintr-o singură bucată de pânză evidențiază valorile poporului, fiind un element istoric cu valoare puternică.

Cu ocazia acestei zile va avea loc și festivalul “RomânIA Autentică”, unde românii se vor bucura de muzică și mâncare traditional românescă pentru a celebra întregul popor și a reprezenta cu mândrie țara. Festivalul se află la a V-a ediție și se va desfășura în același timp în Hobița-Iași-Paris.

Astfel, Ambasada României de la Paris va organiza o paradă a costumului popular românesc. Douăzeci de femei de succes din România și Franța din domeniul afacerilor diplomației și culturii vor defila în costumele tradișionale pentru a reprezenta țara la nivel internațional și vor purta ii autentice.

Sursa: https://romaniaautentica.ro/2022/06/22/romania-autentica-sarbatoreste-ziua-internationala-a-iei-la-paris/


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist