Primul primar român din Spania a fost premiat de către ambasadorul George Bologan

Written by on iunie 14, 2022

Madrid, 14 iun /Agerpres/ – Primul primar român din Spania, Aurel Truţă, a fost premiat luni de către ambasadorul României în Regatul Spaniei, George Bologan, în semn de apreciere şi recunoştinţă pentru implicarea activă în dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor româno-spaniole şi a dezvoltării sentimentului de cetăţenie europeană.

Ceremonia înmânării Diplomei de excelenţă a avut loc la sediul primăriei localităţii Paramo de Boedo din comunitatea Castilla y Leon, într-o atmosferă emoţionantă, în acordurile imnurilor României, Spaniei şi Uniunii Europene, conform unui comunicat de presă difuzat marţi de Ambasada României în Regatul Spaniei.

În mesajul său, ambasadorul României a subliniat importanţa de a recunoaşte meritele celor care prin sacrificii, curaj şi viziune au reuşit în viaţă şi alături de mulţi alţi conaţionali de bună-credinţă fac cinste numelui de român.

“Aurel Truţă – a afirmat George Bologan – nu este dintre cei care se pun în tribune să cârcotească, este cel care a avut temeritatea să coboare în teren, să dovedească cu pasiune că atunci când ai un sistem de valori poţi să reuşeşti calificarea. Normalitatea în Uniunea Europeană se defineşte şi prin acest exemplu, de a avea sentimentul de cetăţeni europeni în orice stat membru ne-am afla şi de a nu ne uita originile şi obligaţia morală de a ne face respectaţi prin noi înşine. Meritele, a adăugat ambasadorul, trebuie recunoscute dacă nu dorim să avem o societate depresivă şi deviantă în care reflexele normalităţii riscă să dispară”.

Viceprimarul Mariano Marcos Gallego a menţionat că Aurel Truţă este un pivot al relaţiei dintre România şi Spania, este respectat inclusiv datorită abilităţilor sale de bun gospodar, într-o localitate care începe să se revitalizeze, să se dezvolte economic şi să crească ca număr de locuitori. “Ne uităm cu admiraţie la români precum Aurel”, a afirmat Mariano Marcos Gallego.

Aurel Truţă a mulţumit pentru vizita neaşteptată şi gestul “surpriză” şi a întărit ideea că generarea reputaţiei şi încrederea în comunitatea românească revine fiecărui conaţional în parte, iar autoritatea politică derivă din dăruire şi exemplu.

Ambasada României îi încurajează pe toţi conaţionalii rezidenţi, cu drept de vot pentru alegerile administrative, să solicite înscrierea în registrul electoral din cadrul primăriilor unde locuiesc. Spre exemplu, pentru a putea participa la alegerile administrative de anul viitor (2023) din Spania, ambasada îi îndeamnă pe cetăţenii români să se înscrie pe listele electorale de la primăriile unde locuiesc până la data de 30 decembrie 2022. Pentru a elimina orice echivoc, comunicatul menţionează că pentru alegerile administrative nu este nevoie de cetăţenia spaniolă. Este un drept şi o oportunitate pe care le are orice cetăţean membru al UE, în cazul nostru putând deveni o comunitate care să conteze şi mai mult, implicată în viaţa politică şi socială a statului gazdă.AGERPRES/(AS – editor: Mariana Ionescu)

 

Sursa: www.agerpres.ro


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *[There are no radio stations in the database]