Cine este WRS, câştigătorul Eurovision România?

Written by on martie 8, 2022

 

 

 

WRS  a câstigat inimile românilor care l-au trimis să îi reprezinte la Torino, la Eurovision 2022. Piesa „Llamame” a fost marea câștigătoare a competitiei nationale. Dar cine este WRS ?

WRS este numele de scenă al lui Andrei Ursu, un artist de 29 de ani, relativ nou pe piața muzicală din România. S-a lansat în urmă cu câtiva ani dar nu ca interpret ci ca dansator.A facut parte din grupul  Blacklist, care a apărut în câteva dintre videoclipurile lui Carla’s Dreams. Pasiunea pentru dans a mostenit-o de la parintii sai, dansatori de muzică populară.

A debutat în muzică cu piesa ”Why”, care s-a bucurat de aprecierea fanilor, obținând peste un milion de vizualizări pe YouTube și 400 de mii de stream-uri pe Spotify. Au urmat si alte hituri care au dominat topurile radio din Bulgaria și Turcia.

In finala Eurovision Romania s-a duelat cu alti nouă concurenti : Alex Parker & Bastien – „All this love”, Andrei Petruș – „Take me”, Cream, Minodora și Diana Bucşa – „România mea”, Dora Gaitanovici – „Ana”, Gabriel Basco – „One night”,Kyrie Mendél – „Hurricane”, MØISE – „Guilty”, Petra – „Ireligios”, Vanu – „Never give up”.

https://www.youtube.com/watch?v=Ru3y4ivY3lQ

A castigat inimile tuturor atât al juriului profesionist format din Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu – cât și al telespectatorilor, punctajul acordat de public având ponderea  unui  jurat profesional.

Finala  competitiei nationale a fost una sub semnul păcii iar pe scena, pe lânga concurenti au urcat reprezentanţi din şapte ţări: Zdob și Zdub – „Trenulețul” (Republica Moldova), Ronela Hajati – „Secret” (Albania), Vladana – „Breathe” (Muntenegru), We Are Domi – „Lights off” (Cehia), Andrea – „Circles” (Macedonia de Nord), Stefan – „Hope” (Estonia) și Intelligent Music Project – „Intention” (Bulgaria).Invitata de onoare a fost Jamala, câștigătoarea Eurovision 2016. Artista, refugiată din infernul dezlănțuit în Ucraina, a interpretat piesa „1944”, cu care a câştigat Eurovisionul .

Credit foto: https://www.facebook.com/EurovisionSongContest si https://www.facebook.com/eurovision.romania


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist