De ziua mondială a migrantului şi refugiatului, Papa Francisc face apel la o lume “mai incluzivă”: “Nu închideţi ochii în faţa speranţei lor”

Written by on septembrie 27, 2021

Papa Francisc a făcut apel duminică, 25 septembrie, în Piaţa San Pietro, la “o lume mereu mai incluzivă”, cu ocazia Zilei mondiale a migrantului şi refugiatului, relatează AFP.

“Suntem chemaţi să construim o lume mereu mai incluzivă, care nu exclude pe nimeni”, a declarat Suveranul Pontif de la o fereastră a palatului apostolic, la finalul tradiţionalei rugăciuni Angelus.

“Mă alătur celor care celebrează această zi în lume”, a subliniat el, salutând din Piaţa San Pietro numeroasele comunităţi străine.

“Trebuie să mergem împreună, fără frică, alături de cei mai vulnerabili: migranţi, refugiaţi, persoane strămutate, victime ale traficului, abandonaţi”, a spus Papa Francisc, care a făcut din primirea de migranţi una din marile teme ale pontificatului său, început în 2013.

Papa, el însuşi provenit dintr-o familie de migranţi italieni instalaţi în Argentina, a făcut apel la credincioşi şi la turişti să vadă o sculptură monumentală din argilă şi bronz care a fost instalată la solicitarea sa în Piaţa San Pietro în septembrie 2019, reprezentând 140 de migranţi din diferite ţări sau perioade istorice şi de diferite religii, înghesuiţi într-o barcă.

“Nu închideţi ochii în faţa speranţei lor”, aceea “de a reîncepe să trăiască”, a spus Suveranul Pontif.

Papa a denunţat anterior în general “închiderea”, “rădăcina pentru atât de multe rele ale istoriei, pentru absolutismul care deseori a generat dictaturi şi pentru atâtea violenţe împotriva a ceea ce este diferit”.

Sursa: https://ziare.com/papa-francisc/stiri-papa-francisc/ziua-mondiala-a-migrantului-apel-papa-francisc-1701963#.YVC1o7-8TkA.whatsapp


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Continue reading

Next post

Direcția 5


Thumbnail
Previous post

Ioana Radu


Thumbnail
Current track

Title

Artist