Rețeta săptămânii

Written by on martie 29, 2021

În această ediție, Radio Da îți aduce o rețetă delicioasă de acasă! Ușor de preparat chiar in bucătăria ta: Somon la cuptor!

INGREDIENTE

  • 4 file somon afumat 4x140g
  • cimbru uscat
  • busuioc uscat
  • ulei de masline
  • lamaie
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper

VALORI NUTRITIONALE

Calorii: 203kcal

Glucide: 2g

Proteine: 26g

Grasimi: 10g

Grasimi saturate: 2g

Polyunsaturated Fat: 2g

Monounsaturated Fat: 6g

Colesterol: 32mg

Sodiu: 1389mg

Potasiu: 298mg

Fibre: 1g

Zahar: 0.1g

Vitamina A: 300IU

Vitamina C: 5mg

Calciu: 40mg

Fier: 2.2mg

MOD DE PREPARARE

  • Punem fiecare bucata de somon pe hartie si o condimentam cu sare,piper,cimbru , busuioc.
  • Turnam putin ulei de masline si o felie de lamaie dupa care acoperim cu foaia.
  • Insistam pe cuta facuta la jumatate apoi indoim coltul din dreapta si insistam pe cuta.
  • Pliem din nou pornind de la jumatatea indoiturii facute anterior.
  •  Indoim din aproape in aproape si insistam pe fiecare dunga deoarece nu vrem ca pachetelul format sa primeasca prea mult aer,in acest mod somonul va fi gatit la aburi.
  • Punem pachetelele in tava lasand spatiu intre acestea dupa care bagam tava in cuptorul preincins la 180 C pentru 15 minute.
  • Dupa ce scoatem tava de la cuptor,rupem fiecare pachetel si somonul se poate servi.Pofta buna!

Surse:

Adygio.com


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Continue reading

Current track

Title

Artist