Rețeta săptămânii
Written by administrare_radio on martie 29, 2021
În această ediție, Radio Da îți aduce o rețetă delicioasă de acasă! Ușor de preparat chiar in bucătăria ta: Somon la cuptor!
INGREDIENTE
- 4 file somon afumat 4x140g
- cimbru uscat
- busuioc uscat
- ulei de masline
- lamaie
- dupa gust sare
- dupa gust piper
VALORI NUTRITIONALE
Calorii: 203kcal
Glucide: 2g
Proteine: 26g
Grasimi: 10g
Grasimi saturate: 2g
Polyunsaturated Fat: 2g
Monounsaturated Fat: 6g
Colesterol: 32mg
Sodiu: 1389mg
Potasiu: 298mg
Fibre: 1g
Zahar: 0.1g
Vitamina A: 300IU
Vitamina C: 5mg
Calciu: 40mg
Fier: 2.2mg
MOD DE PREPARARE
- Punem fiecare bucata de somon pe hartie si o condimentam cu sare,piper,cimbru , busuioc.
- Turnam putin ulei de masline si o felie de lamaie dupa care acoperim cu foaia.
- Insistam pe cuta facuta la jumatate apoi indoim coltul din dreapta si insistam pe cuta.
- Pliem din nou pornind de la jumatatea indoiturii facute anterior.
- Indoim din aproape in aproape si insistam pe fiecare dunga deoarece nu vrem ca pachetelul format sa primeasca prea mult aer,in acest mod somonul va fi gatit la aburi.
- Punem pachetelele in tava lasand spatiu intre acestea dupa care bagam tava in cuptorul preincins la 180 C pentru 15 minute.
- Dupa ce scoatem tava de la cuptor,rupem fiecare pachetel si somonul se poate servi.Pofta buna!
Surse:
Adygio.com