Primul birou parlamentar pentru diaspora la Roma

Written by on martie 19, 2021

Astazi, la Roma, a fost deschis primul Birou Parlamentar pentru Diaspora.
Cu acest birou, deputatul Valentin Fagarasian dim partea PNL, își propune să fie o punte de legătură între instituțiile statului român, adică Ambasada și Consulatele de pe teritoriul statului italian. În acest mod biroul își dorește să creeze oportunitatea rezolvării cu mai multă promtitudine a problemelor românilor din această zona.
Deasemenea membrii axestui birou vor ține o strânsă legătură cu ministerele din țară cum ar fi Ministerul Muncii, Ministerul de Interne, Ministerul Economiei etc, ministere implicate în problemele cele mai importante a diasporei. Aplicabilitatea legii pensiilor pentru cei din diaspora, modul de accesare a start-up-urilor, locuri de muncă disponibile prin AJOFM și alte facilități pentru cei din Diaspora care vor să se întoarcă acasă isi vor gasi rezolvarea.
Biroul va avea un program de audiențe săptămânale ce va fi comunicat ulterior din cauza restricțiilor covid impuse de statul Italian. Persoanele interesate, pot lua deja legătura cu personalul din Biroul Parlamentar la adresa de email: birou.roma@valentinfagarasian.com. Un raport de activitate a acestui birou va fi redactat trimestral si publicat pe site-ul deputatului Valentin Fagarasian.
In contextul actual pandemic, evenimentul de deschidere a fost realizat cu participarea restrânsă, respectând măsurile de prevenție decretate de statul italian.

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist