Rețeta culinară a săptămânii!

Written by on februarie 22, 2021

Radio Da vă invită într-o escapadă culinară alături de un preparat tradițional românesc: Roșii umplute cu orez, praz și cașcaval.

INGREDIENTE

8 roșii mari

6 linguri de orez

un praz fara frunze

100 g de unt

3 linguri de cașcaval ras

50 ml de vin alb sec

verdeață după gust

sare

piper

Mod de preparare

1. În unt topit se pune prazul tăiat rondele. Se lasă să se călească 5 minute. 

2. Se pune orezul și se lasă încă 5 minute să se umfle. Se potrivește gustul de sare și piper. Se lasă să se răcorească amestecul și apoi se adaugă cașcavalul. 

3. Se scobesc roșiile și apoi se umplu cu orezul. Se așază în tavă, miezul roșiilor se toacă mărunt și se pune și el în tavă. 

4. Se adaugă vinul și apa cât să fie roșiile un sfert de lichid. Se dau la cuptor pentru 30 de minute.

Se servesc cu verdeață.

Surse:

https://www.retetepractice.ro/retete


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Continue reading

Current track

Title

Artist