La mulți ani, Ed Sheeran!

Written by on februarie 17, 2021

Cu ocazia împlinirii vârstei de 30 de ani, Radio Da vă invită să aflați câteva aspecte din viața artistului!

Sheeran a început înregistrările în 2004 lansând primul lui album – Spinning Man. Spiritul creator al artistului în aceea perioadă a fost inspirat de prima lui iubire pentru o fată pe care o numește Claire. Acesta s-a intersectat cu un alt cântăreț englez care urma să devină celebru – Passenger. Cei doi s-au împrietenit în timpul unui concert în orașul Cambridge pe când Ed avea numai 15 ani. Sheeran a lansat de asemenea și două albume, unul autointitulat în 2006 și “Want Some?” în 2007. S-a mutat la Londra în 2008 pentru a concerta, începând în localuri foarte mici și cântând în fiecare zi pentru o audiență care începea de la 5 persoane. În 2008 a participat la audiții pentru seriile ITV Britannia High. De asemenea a cântat în deschidere pentru Nizlopi în Norvegia în aprilie 2008, după ce a fost unul dintre tehnicienii lor la chitară.

În 2009, Sheeran renunță la cursurile universității Academy of Contemporary Music (ACM), deoarece tutorii nu i-au acceptat plecarea în turneu alături de Just Jack, ulterior acordându-i nota “F” la toate modulele pe care le urma (nota echivalentă cu eșecul examenului). Tot în 2009, Sheeran a reușit să atingă numărul impresionant de 312 concerte susținute într-un an. A spus că a citit un interviu cu James Morrison care susținea că acestă avuse 200 de concerte într-un an, iar el voia să-l depășească la acest capitol. De asemenea în 2009 a lansat un alt EP, “You need me”, chiar înainte de a pleca în turneu cu Just Jack. În februarie 2010, Sheeran a postat un video prin intermediul canalului SB.TV care a dus la primirea unei cereri din partea rapper-ului, ca de exemplu de a concerta în turneu împreună. De asemenea, în februarie 2010 a lansat EP sau “Loose Change” aspru criticat care a previzionat viitorul său single de debut “The A team”.

Pe 26 aprilie Sheeran a apărut în cadrul show-ului musical televizat ”Later… with Jools Holland” unde a cântat single-ul său de debut “The A team”. 6 săptămâni mai târziu, “The A team” a fost lansat în format digital în UK. Lansarea a venit ca primul single de pe albumul studio de debut intitulat ”+”. “The A Team” a intrat în UK Singles Chart pe locul 3, reușind să vândă peste 58000 de copii în prima săptămână. A fost apreciat ca fiind cel mai bine vândut single de debut și printre 8 cele mai bine vândute single-uri din 2011, atingând 801.000 de copii.

Surse

https://en.m.wikipedia.org


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist