Condiții de călătorie în Regatul Ţărilor de Jos

Written by on februarie 12, 2021

Persoanele care ajung în Regatul Ţărilor de Jos pe cale aeriană sau maritimă trebuie să prezinte un test rapid negativ pentru COVID-19, făcut cu maximum 4 ore înainte de plecare.

Măsura se aplică suplimentar faţă de obligaţia persoanelor cu vârsta peste 13 ani de a avea un test molecular PCR negativ, făcut cu maximum 72 de ore înaintea intrării în ţară.

Autorităţile olandeze au anunţat că măsura se aplică inclusiv pasagerilor aflaţi în tranzit”, iar suplimentar celor două teste, toate persoanele cu vârsta de peste 13 ani care călătoresc pe cale aeriană în Regatul Ţărilor de Jos trebuie să completeze o declaraţie de sănătate obligatorie.
Totodată, persoanele care sosesc din alte state decât cele membre UE trebuie să completeze încă o declaraţie pe propria răspundere.

Operatorii care asigură servicii de transport de persoane au obligaţia de a verifica dacă pasagerii care sosesc pe cale aeriană sau maritimă deţin cele două teste pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, lipsa acestora atrăgând imposibilitatea îmbarcării.
Totodată, potrivit măsurilor aplicabile la acest moment, la sosirea în Regatul Ţărilor de Jos, persoanelor care se deplasează din state încadrate în zona roşie sau portocalie (România este inclusă în zona portocalie) li se recomandă ferm autoizolarea pentru o perioadă de 10 zile, menţionează reprezentanţii MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga: 0031 70 354 15 80, 0031 70 322 86 12, 0031 70 331 99 80, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Haga: 0031 651 596 107.
sursa: MAE


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist