Ovidiu Burdușa, apel către asociațiile românilor de pretutindeni!

Written by on februarie 9, 2021

Secretarul de Stat din cadrul Departamentului Românilor de Pretutindeni, Ovidiu Burdușa, a făcut un apel către toate asociațiile si ONG-urile din afara granițelor României ca pentru o buna organizare si acțiune acestea să-și facă cunoscută activitatea la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale țărilor de reședință.

Păstrarea identităţii românești, a culturii, a limbii dar şi a identitații religioase a românilor de pretutindeni este o prioritate pentru Departamentul Românilor de Pretutindeni.

COMUNICAT

“Dragi români care trăiți și munciți în afara granițelor și care sunteți organizați în ONG-uri sau asociații, vă îndemn să vă faceți cunoscută activitatea în comunitățile voastre.

La fel ca și astăzi, în ultima perioadă am avut bucuria de a primi scrisori de la asociații românești de peste hotare în care îmi vorbesc despre acțiunile întreprinse în vederea promovării imaginii României în afara granițelor. Am fost plăcut surprins să aflu despre evenimente cu un real impact în comunitățile de acolo.

Cu toate acestea, am sesizat că sunt anumite asociații înființate care nu sunt înregistrate și nu se cunosc informații despre activitatea lor”.

Pentru o mai bună informare privind societatea românească, evoluția situației interne și regionale, precum și pentru a participa la acțiunile în vederea păstrării identităţii etnice, culturale, lingvistice şi religioase a românilor de pretutindeni, vă reamintim că este util să vă faceți cunoscută existența asociației la cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular al României în statul de reședință”.\

Ovidiu Burdușa,

Secretar de Stat


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist