5 motive pentru care copilul tău să crească în compania unui câine!

Written by on februarie 9, 2021

Din cele mai vechi timpuri, câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Radio Da vă invită să aflați 5 motive pentru care patrupezii pot aduce un beneficiu în creșterea copilului dumneavoastră:

I. Copiii care trăiesc alături de câini se îmbolnăvesc mai rar

Potrivit unui studiu făcut la Spitalul Universitare Kuopio din Finlanda, bebelușii care trăiesc alături de câini în primul an de viață au avut o treime mai multe șanse să evite afecțiuni și infecții respiratorii decât cei care nu au câini alături de ei. Câinii prezintă o expunere mai mare la germeni, crescând capacitatea sistemului imunitar al bebelușului de a preveni boala.

II. Copiii cu câini fac mai multe exerciții fizice

E ușor de înțeles că dacă ai un câine vei petrece automat mai mult timp plimbându-te sau jucându-te afară. Câinii sunt un însoțitori minunați pentru activități fizice, contribuind la un peisaj în care copiii sunt mai sănătoși, cu un stil de viață mai activ.

III. Copiii care au grijă de animale de casă învață să fie responsabili

Angajamentul zilnic de a avea grijă de un animal este o modalitate minunată de a-i învăța pe copii importanța responsabilității și a încrederii.

IV. Animalele de casă crescute de o familie ajută la intensificarea legăturilor între frați/surori

Un câine crescut în familie poate ajuta frații și surorile să crească mai apropiați prin dragostea pe care o au în comun pentru animal. De la împărțirea responsabilității de îngijire până la simplul jucat cu câinii în curte, frații și surorile pot dezvolta o legătură mult mai strânsă.

V. Copiii cu câini au mai puține alergii și cazuri de astm

Potrivit unui studiu publicat în Clinical & Experimental Allergy, oamenii de știință au descoperit că bebelușii care cresc alături de câini au cu 50% mai puține șanse să dezvolte alergii și astm decât cei care cresc fără un câine.

Surse:

Study: Living With Pets May Protect Infants From Allergies

https://www.europafm.ro


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist