Criza românilor blocați în Cancun a fost soluționată

Written by on februarie 4, 2021

Ieri, 3 februarie 2021, Ministerul de Afaceri Externe (MAE) a anunțat că aproximativ 50 de cetățeni români sunt încă blocați în aeroportul din Cancun, aceștia așteptând cursele de retur. Ultimele zile pentru turiștii români au fost de coșmar, aceștia fiind opriți la intrarea în Mexic pentru interogări sau chiar au fost îndorși în țară de către autoritățile de acolo. Așa cum majoritatea țărilor din întreaga lume sunt afectate de pandemia Covid-19 românii caută locuri unde pot intra fără restricții de tip teste PCR cum ar fi, Mexic.
„În contextul multiplelor semnalări din ultimele zile referitoare la refuzul intrării pe teritoriul Statelor Unite Mexicane a mai multor cetăţeni români care se deplasau în scop turistic, Ministerul Afacerilor Externe a continuat demersurile diplomatice pe lângă autorităţile mexicane” au anunțat oficialii Ministerului de Afeceri Externe. Ieri, 2 februarie 2021 oficialii MAE au reușit să aibă o convorbire în format videoconferință cu ambasatorul Statelor Unite Mexicane la București, E.S. domnul José Guillermo Ordorica Robles.
Oficialii MAE și-au exprimat îngrijorarea față de cetățenii aflați acolo și de tratamentul la care aceștia au fost supuși în ultimele zile. S-a solicitat clarificarea imediată a motivelor pentru care autoritățile mexicane nu permit intrarea românilor pe teritoriul mexican.
Agenții de turism au declarat că turiștii pe care i-au trimis în ultimele zile în Mexic sunt separați de restul și ținuți timp de mai multe ore într-o sală, fără alimente și fără informații. Pașapoartele și telefoanele le-au fost luate iar cei care le-au primit au fost turiștii care au luat cursa de retur a aceluiași zbor.
În urma discuțiilor diplomatice între oficialii MAE și oficialii responsabili de relațiile externe din Mexic, toți românii opriți in aeroport au fost lăsați sa intre în țară, ministrul de externe al Mexicului declarând că “românii vor fi întotdeauna bineveniți (în Mexic), iar guvernul lucrează la evitarea situațiilor similare în viitor”
Ministrul de Externe al Mexicului a scris ca răspuns la mesaj că “rămânem la dispoziția dumneavoastră”.

Surse

https://m.digi24.ro/stiri/externe/romanii-blocati-in-aeroportul-din-cancun-au-fost-lasati-sa-intre-in-mexic-ministrul-de-externe-mexican-lucram-sa-nu-se-mai-repete-1445938


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist