19 Ianuarie, ce s-a întâmplat?

Written by on ianuarie 19, 2021

De-a lungul veacurile, evenimente marcante au schimbat cursul istoriei și aspectul societății în această dată de 19 Ianuarie! Echipa Radio Da vă invită într-o călătorie istorică pe teritoriul României pentru a vedea ce s-a întâmplat în aceasta dată, acum zeci sau chiar sute de ani:

1821: S-a constituit Comitetul de Oblăduire, menit să asigure conducerea Țării Românești până la stabilirea succesorului fostului domnitor, Alexandru Șuțu, decedat cu o zi înainte.

1834: S-a deschis, la București, Școala de muzică vocală, declamație și literatură a Societății Filarmonice, nucleul viitorului Conservator. Primul director și profesor de literatură a fost Ion Heliade Rădulescu.

1889: Statul român a devenit proprietarul tuturor căilor ferate de pe teritoriul României, care măsurau 1.377 km.

1999: A cincea mineriadă – Ministrul de Interne, Gavril Dejeu, demisionează după ce minerii au trecut de toate barajele forțelor de ordine din Defileul Jiului. Președintele Constantinescu a anunțat că autoritățile sunt hotărâte să împiedice repetarea descinderilor minerilor în Capitală din 1990 și 1991. Minerii au refuzat să negocieze cu o comisie guvernamentală desemnată în acest sens.

Surse:

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Pagina_principală

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *[There are no radio stations in the database]