Norvegia a inregistrat 29 de decese „asociate cu vaccinarea Covid-19”!

Written by on ianuarie 17, 2021

Norvegia a înregistrat un total de 29 de decese în rândul persoanelor cu vârsta peste 75 de ani cărora li s-a administrat prima vaccinare împotriva Covid-19, ridicând întrebări cu privire la ce grupuri trebuie vizate în programele naționale de vaccinare, potrivit Bloomberg.
S-au adăugat în ultima perioadă şase decese la cele deja cunoscute în Norvegia şi astfel a scăzut grupa de vârstă de la 80 la 75 de ani.
Experții în sănătate din Wuhan, China, au solicitat Norvegiei și altor țări să suspende utilizarea vaccinurilor COVID-19 pe bază de mARN produse de companii precum Pfizer , în special în rândul persoanelor în vârstă.
“Sunt 13 decese confirmate şi ar mai fi alte 16 pentru care se fac investigaţii”, a adăugat agenţia. Toţi cei care au murit aveau şi alte probleme medicale grave. “Majoritatea oamenilor au avut efectele adverse anticipate la vaccin, precum greaţă şi vomă, febră, reacţii locale şi înrăutăţirea stării generale”.
Ceea ce s-a întâmplat acum în Norvegia le-a determinat pe autorităţi să afirme că vaccinurile anti-Covid ar fi prea riscante pentru persoanele în vârstă sau cu boli în fază terminală, aceasta fiind cea mai precaută afirmaţie a unei autorităţi europene în sănătate.
Institutul norvegian de sănătate publică a apreciat că “pentru cei suferinzi, chiar şi cele mai slabe efecte adverse pot avea consecinţe serioase. Pentru cei cu speranţă de viaţă redusă, vaccinul este irelevant”.
“Pentru cei cu fragilitatea cea mai severă, chiar şi efectele secundare relativ uşoare ale vaccinului pot avea consecinţe grave”, a spus Institutul Norvegian de Sănătate Publică.
Pfizer și BioNTech colaborează cu autoritatea de reglementare norvegiană pentru a investiga decesele din Norvegia, a declarat Pfizer într-o declarație prin e-mail. Agenția norvegiană a constatat că „numărul de incidente de până acum nu este alarmant și este în conformitate cu așteptările”, a spus Pfizer.
„Agenția norvegiană pentru medicamente a comunicat, înainte de vaccinare, că, atunci când se vaccinează cei mai în vârstă și cei mai bolnavi(cronici sau incurabili), este de așteptat ca efectele secundare comune și cunoscute ale vaccinurilor să fi fost un factor care să contribuie la o evoluție gravă sau la un rezultat fatal”, a spus agenția.
Vaccinul Pfizer-BioNTech aprobat la sfârşitul anului trecut este utilizat pe scară largă, in curs fiind administrat şi un vaccin similar de la Moderna.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist