Știați că există unele animale nemuritoare?

Written by on ianuarie 12, 2021

Încă din antichitate oamenii caută secretul nemuririi, însă după nenumărate încercări, ritualuri, poțiuni, proceduri medicale rezultatul este clar: omul nu este și nu o să fie o ființă nemuritoare. Cu toate acestea, vițuitoarele din adâncuri reușesc aceste performanțe!

Homarul este un animal ce teoretic este nemuritor, acesta nu îmbătrânește și își continuă în permanență creșterea. Aceștia mor in mare parte din cauze externe: prădători, lipsa hranei, capturarea de către oameni, etc.

Însă, cea mai mare problemă a homarului este pierderea mobilității în timp, acesta își pierde mobilitatea iar carcasa sa (exoscheletul) încetează din creștere, astfel că, acesta este nemuritor teoretic deoarece celulele sale nu îmbătrânesc, dar practic, moare strivit de propria carcasă, deoarece acesta continuă să crească în interior.

Cel mai bătrân homar capturat vreodată poartă numele de George și a fost capturat în Canada, apoi vândut unui restaurant din New York. Acesta a reprezentat o atracție, turiștii se pozau cu acest homar, iar vârsta sa a fost estimată la circa 140 de ani! Ulterior, acesta a fost eliberat în Oceanul Atlantic unde cel mai probabil continua să trăiască și astăzi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Continue reading

Current track

Title

Artist