Ioni celebri

Written by on ianuarie 7, 2021

Cu toții cunoaștem un Ion sau o Ioana și sigur le-am spus deja urările de bine. Echipa Radio Da transmite un călduros la mulți ani!

De-a lungul veacurilor, încă de la Ioan Botezătorul, persoane cu numele acestuia s-au făcut remarcate pe plan național și internațional, Radio Da vă propune o listă cu aceștia:

Ioana de Castilia – născută în anul 1479, aceasta a fost regina Castiliei și a Aragonului.

Ion Heliade-Rădulescu – născut în data de 6 Ianuarie 1802, acest scriitor și om politic a fondat Academia Română și a fost primul președinte al acestei instituții.

Ion Creangă – născut în data de 13 Martie 1837, acest prozator a devenit cunoscut datorită scrierilor sale marcate de realism literar. Cea mai cunoscută operă a sa este lucrarea autobiografică “Amintiri din copilărie”

Ion Luca Caragiale – născut în data de 13 Februarie 1852, acest scriitor a revoluționat lumea dramaturgiei în România prin piesele sale de teatru pline de umor și substrat.

Ion I. C. Brătianu – născut în data de 20 August 1864 a fost un mare politician român care a jucat un rol principal în Marea Unire din 1918.

Ion Barbu – născut în data de 18 Martie 1895, matematician și mai târziu poet, această personalitate a fost emblematică pentru modernismul literar românesc.

Ion Țiriac – născut în data de 9 mai 1939 a fost un jucător profesionist de tenis și este în prezent un om de afaceri influent.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist