Muzica ușoară românească

Written by on decembrie 31, 2020

Cu o istorie de peste un secol și jumătate, muzica ușoară românească ne-a schimbat tuturor viețile. Radio Da vă invită într-o călătorie de la începuturile muzicii ușoare românești și până în prezent!

Acest gen de muzică și-a început viața acum aproximativ 150 de ani, dezvoltându-se în paralel cu noile tipuri de spectacol apărute, de la muzica cultă până la conceptul de operetă. În primele decenii muzica cultă și cea ușoară erau interpretate de aceiași muzicieni, publicul său fiind comun, către sfârșitul secolului XIX, muzica ușoară a început să se diferențieze puternic de cea clasică, dezvoltând trăsături proprii. Datorită numeroaselor progrese în Imprimarea și redarea sunetului, muzica ușoară a avut o popularitate imensă în perioada interbelică.

Finalul celui de-al Doilea Război Mondial aduce ideologia comunistă în spațiul românesc, ideologie ce a restricționat puternic toate demersurile artistice, manifestările artistice devenind unelte de propagandă. Odată cu revoluția, genul nu a mai reușit să găsească o susținere comparabilă cu cea anterioară, astfel acesta devenind un gen de nișă.

Care este interpretul vostru preferat?


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *[There are no radio stations in the database]