Bucătăria de acasă

Written by on decembrie 30, 2020

Lumea este într-o continua schimbare, din toate punctele de vedere, însă, cu toate acestea, tradițiile nu trebuie uitate, ci prețuite! Radio Da vă invită într-o călătorie culinară, de la prepararea până la servirea mâncării autentic românească!

Poate unul din cele mai vechi preparate românești este pâinea cu maia, un preparat atent pregătit de sute de ani, a cărui rețetă este una simplă – ingredientele comune reprezintă primul pas: apă, sare și făină. În trecut, aluatul era pregătit și lăsat la dospit de două ori: prima oară aproximativ 3 ore, a doua oară 1 oră și apoi dus repede în beci pentru a se răcii. După acest șir de procese, pâinea era pusă in cuptor pentru aproximativ 15 minute.

Un alt preparat emblematic pentru cultura gastronomică românească îl reprezintă mucenicii muntenești fierți, cu nucă. Acest deliciu a apărut în Muntenia acum sute de ani și se bazează pe sărbătoarea creștină a Sfinților 40 de Mucenici din Sebastia din data de 9 martie. Acest preparat al cărui simbolistică este strâns legată de creștinism, aspectul reprezentând stilizarea formei umane. Aceștia sunt preparați din aluat și fierți în zeamă realizată din nucă și scorțișoară pisată.

Care este felul dumneavoastră tradițional românesc preferat?


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist