Nicolae Paulescu – adevăratul descoperitor al insulinei!

Written by on decembrie 29, 2020

Un om de știință briliant însă mult prea puțin apreciat, Radio Da vă prezintă povestea lui Nicolae Constantin Paulescu primul savant ce a descoperit insulina.

Povestea ilustrului cercetător începe la București, în data de 8 Noiembrie 1869. Acesta a arătat încă din liceu un interes crescut pentru științele exacte, mai exact pentru fizică și chimie, precum și pentru limbile străine.

Începând cu anul 1888, acesta a studiat Medicina la Paris, obținând în anul 1897 titlul de doctor in medicină, teza sa de doctorat axându-se pe cercetări asupra structurii splinei. A activat în medicină la spitalul “Hotel-Dieu” având poziția de intern, precum și la spitalul din Notre Dame, având poziția de medic secundar.

După ce obține încă doua doctorate în cadrul Universității din Paris, Paulescu se întoarce în România unde este numit, în anul 1900, profesor de Fiziologie la Facultatea de Medicină.

Descoperirea a venit în 1922, an în care Paulescu a brevetat “Pancreina” ( mai târziu numită “insulină”). Cu toate acestea, cercetătorului nu i s-a acordat credit pentru măreața descoperire, acesta nefiind propus pentru premiul Nobel datorită viziunilor sale politice. Dacă ar fi fost propus, probabil ar fi câștigat, astfel meritul său fiind recunoscut pe plan internațional.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Continue reading

[There are no radio stations in the database]