Folclorul dincolo de granițe!

Written by on decembrie 28, 2020

Folclorul muzical românesc nu ține cont de  granițele pe care trebuie să le treacă pentru a ajunge în sufletul a milioane de români din străinătate. Radio Da vă invită într-o călătorie pentru a descoperii cum ascultă românii din diaspora muzica de acasă!

Prima oprire o vom face la Londra, mai exact la concertul de muzică tradițională din cadrul Institutului Cultural Român. În cadrul acestuia, maestrul violonist Șerban Lupu a interpretat, alături de Grigore Chira și Gheorghe Stan diferite piese din regiuni ale României : hore și sârbe din Banat, sârbe din Transilvania precum și hore din Muntenia, astfel programul artistic a reușit să aducă spiritul românesc și adevăratele valori muzicale românești dincolo de granițe!

A doua oprire o reprezintă Italia. Concertele maestrului Gheorghe Zamfir și-au pus amprenta asupra comunității de români din peninsulă. Prima oară a cucerit Roma cu sunetele naiului său, urmând ca apoi să interpreteze în Padova, cel din urmă concert, asemeni primului, a reușit să ofere românilor din Italia o parte din muzica de acasă!

Ultima oprire de astăzi pentru muzica românilor de pretutindeni o reprezintă Spania, mai exact Barcelona. În acest oraș, Maria Ciobanu alături de Ionuț Dolănescu, de ziua românilor din diaspora,  au susținut un concert ce a bucurat sufletul comunității românești!

Pe tine ce concert de muzică tradițional românească te-a impresionat?

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist