Doi români din Italia oferă un prânz gratis nevoiașilor

Written by on noiembrie 16, 2020

Doi români, soţ si şotie, deţin în Tivoli un restaurant cu mâncare românească. Localul este apreciat de italieni şi de turişti.

Mihai și Raisa, patroniil ocalului, au luat hotărârea ca, timp de o lună, să serveasca prânzul celor care, din cauza virusului, se găsesc în situaţii grele: fie au rămas fără serviciu, fìe o duc foarte greu şi nu-şi mai pot permite o masă caldă.

„ Noi, românii facem pomană, dăruim ca orice bun creştin. Cei care ne întreabă ce ar putea face pentru noi, le mulţumim dar nu avem nevoie de nimic, facem cu ajutorul lui Dumnezeu ce putem. Le răspundem, de asemenea, că pot ajuta şi ei la fel: gătiti şi pentru un vecin bătrân sau bolnav, pentru un om pe care îl ştiţi în nevoie, acolo unde locuiţi. Parintele ortodox Ioan Florea de la Tivoli ne-a binecuvântat şi ne-a intrebat ce o sa ne facem daca vin prea mulţi oameni la prânz. Este greu, dar ajutorul se vede în timpurile dificile. Fă un bine, fără zarvă, şi uită-l. De la Sfântul Nectarie luam curaj în vremurile acestea, de la Dumnezeu răsplata”, au spus cei doi români.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *[There are no radio stations in the database]